Planerad inflytt hösten 2022

Ett nytt modernt gymnasiecampus växer fram på Södermalm

Ett modernt campus för gymnasieskolorna KLARA Södra, LBS Kreativa Gymnasiet Sthlm Södra, ProCivitas Stockholm och Internationella Hotell- och Restaurangskolan.

På Södermalm i Stockholm skapar vi ett modernt campus för gymnasieskolorna ProCivitas Stockholm, KLARA Södra, LBS Kreativa Gymnasiet Sthlm Södra och Internationella Hotell- och Restaurangskolan.

Med planerad inflytt sommaren 2022 skapar vi här en mötesplats för elever från hela Stockholm som kan utvecklas i en modern och attraktivt skolmiljö i centrala Stockholm.

ProCivitas Stockholm

Vår vision är att vara Sveriges bästa gymnasieskola. Därför är kvalitet a och o i allt vi gör. Vi ställer höga krav på vår verksamhet och våra lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever så att du ska kunna nå din fulla potential. Välkommen till en skola där kulturen präglas av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.

KLARA Södra

På Klara Teoretiska Gymnasium kommer du att växa som person, och få möjlighet att engagera dig i nationella och internationella projekt med hållbarhet i fokus. Vi ger våra elever verktygen för att skapa en bättre och mer hållbar värld och den bästa förberedelsen för vidare studier på högskola och universitet.

LBS Kreativa Gymnasiet Sthlm Södra

Vi utbildar dig för framtidens kreativa branscher. LBS är det självklara gymnasievalet för dig som är intresserad av en kreativ framtid och som vill ha högskolebehörighet efter gymnasiet. På LBS får du bästa möjliga förutsättningar att kunna påverka din egen framtid och lyckas i framtidens kreativa branscher.

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

På Internationella hotell- och restaurangskolan finns Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktningarna kök, servering och bageri samt Hotell- och turismprogrammet. Hotell- och restaurangbranschen erbjuder stora karriärmöjligheter såväl nationellt som internationellt.

Campusområdet

Gymnasieskolorna kommer att dela en stor gemensam skolmatsal, en idrottshall, ett stort nytt bibliotek och ett skolcafé med ett eget bageri.

Restaurangen, bageriet & caféet

Inne på campus kommer det finnas en gourmetrestaurang i toppklass, ett bageri och ett café varav alla drivs av våra duktiga elever på Internationella Hotell och Restaurangsskolan, IHR.

Läget

Campus Södermalm ligger på Tullgårdsgatan 12 i centrala Stockholm. Intill campuset byggs en ny tunnelbanestation – Hammarby Kanal – som ska invigas år 2026.

Visste du att en ny tunnelbanestation byggs intill campuset?

Den nya tunnelbanestationen Hammarby Kanal byggs nu intill Campus Södermalm beläget längs kajen vid Norra Hammarbyhamnen, med direkt anslutning till Mälaren och Tullgårdsparken.

Undrar du något?

Kontaktperson: Annica Roxström
Mailadress: annica.roxstrom@academedia.se
Telefonnummer: 073-339 46 59

Campus Södermalm

Ett nytt modernt campus på Södermalm