Campus Södermalm / Området

Campusområdet

Campus Södermalm är beläget längs kajen vid Norra Hammarbyhamnen, med direkt anslutning till Mälaren och Tullgårdsparken.

En skolmiljö anpassad efter framtidens behov

I entrén finns en rymlig ljusgård där elever kan samlas och mötas. Utöver gemensamma utrymmen med en stor matsal med eget skolkök, flera idrottshallar, ett nytt skolbibliotek och ett skolcafé har samtliga skolor sina egna salar, klassrum och labb anpassade efter varje skolas behov och verksamhet.

Campuset är idag ett av Stockholms största och modernaste gymnasiecampus där vi ger våra elever förutsättningar för lärande och utveckling i en skolmiljö anpassad efter framtidens behov.

Internationella Hotell & Restaurangskolan

På våning tre i fastigheten hittar vi IHR:s egna lokaler med klassrum, metodkök samt ett bageriet där det ständigt luktar nybakat tack vare eleverna på skolans bageriinriktning. Våningsplanet har även konferensmiljöer där hotell- och turismeleverna får verklig erfarenhet när de sköter skolans konferensverksamhet. Entréplanets kvarterskrog Kajplats 304 är ytterligare en plats för IHR:s elever att praktisera sina färdigheter i kök och servering.

KLARA Teoretiska Stockholm Södra

KLARA huserar på våning fem och sex i fastigheten. Här genomsyras undervisningen av FN:s globala mål för hållbar utveckling, med visionen att ge eleverna verktygen för att kunna skapa en bättre och mer hållbar värld. Skolan arbetar med projekt kopplat till de tre dimensionerna av hållbarhet; ekonomisk, social och miljö. Program: ekonomi, naturvetenskap, samhälle och teknik.

ProCivitas Stockholm

På våning fyra i fastigheten hittar ni eleverna på ProCivitas. På skolan präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap. Skolans lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever att nå sin fulla potential. Program: ekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap.

LBS Kreativa Gymnasiet Sthlm Södra

Längst upp i fastigheten, på våning sju och åtta, hittar vi LBS. Skolan har en egen fotostudio, ett gaming-rum och utvecklingsmiljöer för programmering i AR, VR och XR. Här förbereds eleven för framtidens kreativa branscher inom estetiska och tekniska program med inriktningar inom foto och film, grafisk design, media-beteende, spelutveckling, spelgrafik och app- och webbutveckling.

Campus Södermalm

Ett nytt modernt campus på Södermalm