Campus Södermalm / Området

Campusområdet

Campus Södermalm kommer är beläget längs kajen vid Norra Hammarbyhamnen, med direkt anslutning till Mälaren och Tullgårdsparken.

Vi ger våra elever de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling i en skolmiljö anpassad efter framtidens behov.

I entrén finns en rymlig ljusgård där elever kan samlas och mötas. Utöver gemensamma utrymmen som en stor matsal med eget skolkök, en idrottshall, ett nytt skolbibliotek och ett skolcafé kommer samtliga skolor att ha sina egna salar, klassrum och labb anpassade efter varje skolas behov och verksamhet.

Campuset är idag Stockholms största och modernaste gymnasiecampus där vi ger våra elever de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling i en skolmiljö anpassad efter framtidens behov.

Internationella Hotell & Restaurangskolan

På våning tre i fastigheten hittar vi IHR:s egna lokaler med klassrum, metodkök samt ett bageriet där det ständigt luktar nybakat tack vare eleverna på skolans bageriinriktning. Entréplanets kvarterskrog är ytterligare en plats för IHR:s elever att praktisera sina färdigheter i kök och servering. Välj mellan utbildningar inom kök, servering, hotell och konferens.

KLARA Teoretiska Stockholm Södra

KLARA huserar på våning fem och sex i fastigheten. Här genomsyras undervisningen av FN:s globala mål för hållbar utveckling, med visionen att ge eleverna verktygen för att kunna skapa en bättre och mer hållbar värld. Skolan arbetar med projekt kopplat till de tre dimensionerna av hållbarhet; ekonomisk, social och miljö. Program: ekonomi, naturvetenskap, samhälle och teknik.

ProCivitas Stockholm

På våning fyra i fastigheten hittar ni eleverna på ProCivitas. På skolan präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap. Skolans lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever att nå sin fulla potential. Program: ekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap.

LBS Kreativa Gymnasiet Sthlm Södra

Längst upp i fastigheten, på våning sju och åtta, hittar vi LBS. Skolan har en egen fotostudio, ett gaming-rum och utvecklingsmiljöer för programmering i AR, VR och XR. Förbered dig för framtidens kreativa branscher inom de estetiska och tekniska programmen med inriktningar inom foto och film, grafisk design, media-beteende, spelutveckling, spelgrafik och systemutveckling.

Campus Södermalm

Ett nytt modernt campus på Södermalm