Campus Södermalm / Storyn om campuset

Campus skapar plats för fler elever

AcadeMedia driver idag drygt 150 gymnasieskolor över hela landet. I Stockholm har vi under flera år sett ett ökat intresse för våra skolor genom att allt fler har skolorna som sitt förstahandsval. Det finns också ett växande behov av fler gymnasieplatser i Stockholm.

Därför har AcadeMedia investerat i två nya och moderna skolcampus – Campus Södermalm och Campus Vasastan – vilka tillsammans bidrar med cirka 4200 utbildningsplatser till regionen.

Här möts kreativa, akademiska och yrkesinriktade elevgrupper

Campus Södermalm står för 2400 av dessa platser på fyra omtyckta gymnasieskolor med olika inriktning: Klara Teoretiska Sthlm Södra, LBS Kreativa Gymnasiet Shlm Södra, ProCivitas Stockholm och Internationella Hotell- och Restaurangskola (IHR).

Här möts kreativa, akademiska och yrkesinriktade elevgrupper som tillsammans kommer att få en extraordinär gymnasietid. I en trygg och attraktiv skolmiljö ger vi våra elever bästa möjliga förutsättningar för lärande.

Centralt läge och gemensamma ytor

Campus Södermalm ligger på Tullgårdsgatan 12 i centrala Stockholm. 14 100 kvadratmeter fördelas mellan skolorna på 8 våningsplan men det finns även gemensamma ytor för idrott, matsal, skolbibliotek, en kvarterskrog och vårt campuscafé.

Vill du besöka Campus Södermalm?

Kontakta vår campuschef Louise Schönberg på louise.schonberg@academedia.se.

Byggnationen startade 2020
Invigning augusti 2022
Invigning Augusti 2022

Campus Södermalm

Ett modernt gymnasiecampus på Södermalm