Planerad inflytt hösten 2022

Ett nytt modernt gymnasiecampus växer fram i Vasastan

I Vasastan i Stockholm skapar vi ett modernt och klimatsmart campus för gymnasieskolorna KLARA Norra och Västra, Sjölins Vasastan samt Drottning Blankas Gymnasieskola.

KLARA Norra och Västra

På KLARA Teoretiska växer du som person och får möjlighet att engagera dig i nationella och internationella projekt. KLARA präglas av ett socialt och globalt engagemang, med en undervisning som genomsyras av FN:s globala mål för hållbar utveckling. Skolan rustar dig för en framtid där du med din kunskap, ditt engagemang och ditt driv kan göra skillnad. KLARA har programmen ekonomi, natur och samhälle.
Logotyp - Sjölins gymnasium

Sjölins Vasastan

Sjölins Gymnasium har en verklighetsbaserad pedagogik som kombinerar traditionell lärarledd undervisning med case, en metodik med rötterna i Harvard. Skolans målsättning är att varje elev ska nå bortom sina studiemål, växa som individ och trivas med sig själv. Skolorna inom Sjölins kombinerar beprövade framgångsfaktorer som tydliga strukturer och tillgängliga, engagerade lärare. Sjölins Vasastan har programmen ekonomi, natur och samhälle.
Logotyp - Drottning Blankas gymnasieskola

Drottning Blankas gymnasieskola

Drottning Blanka är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen du så småningom ska ut i. Att gå på Drottning Blanka är att vara en del av en tydlig plan om ett personligt, lokalt och globalt engagemang. Det startar i år 1 med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva utvecklingen för andra. Här finns programmen barn och fritid, ekonomi, handel och administration, hantverk med inriktning frisör och stylist samt samhällsvetenskap.

Campusområdet

Campus Vasastan kommer att bli ett modernt och klimatsmart campus för elever på tre av Stockholms gymnasieskolor. Varje skola har sitt eget våningsplan med sina egna lektionssalar. Skolorna delar en stor gemensam matsal, ett skolcafé, skolbibliotek, en takterrass och salar för idrott.

Ett klimatsmart gymnasiecampus

Hållbarhet och klimatsmarta val står i fokus vid byggnationen och drift av Campus Vasastan. Klimatsmarta materialval, skolmat med noggrann CO₂ och svinnberäkning, ett växthus med biodynamisk odling är några exempel på hur vi arbetar med hållbarhet på Campus Vasastan.

Läget

Campus Vasastan ligger på Karlbergsvägen 77 i centrala Stockholm, med närhet till bussar och tunnelbanor och gångavstånd till St Eriksplan.

Visste du att Campus Vasastan byggs av återvunnet byggmaterial?

Hemsö som rustar upp byggnaden återvinner material från den gamla fastigheten för att minska klimatpåverkan.

Undrar du något?

Kontaktperson: Annica Roxström
Mailadress: annica.roxstrom@academedia.se
Telefonnummer: 073-339 46 59

Campus Vasastan

Ett nytt modernt campus i Vasastan