https://www.youtube.com/watch?v=300TP-QOEzQ

En grön gymnasiehubb mitt i Stockholm

Kapacitet: 1800 elever
Modern miljö
Centralt läge
Brett utbud

Fler gymnasieplatser innanför tullarna!

Augusti 2022 flyttar KLARA Norra och Västra, Sjölins Vasastan samt Drottning Blankas Gymnasieskola in i helt nybyggda, toppmoderna och klimatsmarta lokaler på Karlbergsvägen 77 i centrala Stockholm och bildar Campus Vasastan.

Tillsammans erbjuder campuset 3 skolor, 6 program och 8 inriktningar. Här skapar vi framtidens mötesplats för ungdomar från hela Stockholm med plats för totalt 1800 elever. Låt dina framtidsdrömmar bli verklighet på Campus Vasastan!

Ett brett utbud med många valmöjligheter

Campusets skolor erbjuder både teoretiska och yrkesinrikade program. Du ser vilka utbildningar som finns genom att fortsätta till skolans hemsida. Självklart kan du lägga till kurser för att få högskolebehörighet på alla utbildningar. Varje skola har också sin unika image. Vad är viktigast för dig?

Sjölins

Casemetodik

KLARA Norra och Västra

Hållbarhet
Logotyp - Drottning Blankas gymnasieskola

Drottning Blankas Gymnasieskola

Relationer

Osäker på vilken utbildning som passar dig? Testa dig på Gymnasiekoll!

Gymnasievalet kan kännas både spännande och rörigt. Men du kan vara lugn, genom att göra gymnasietestet får du reda på vilket program som passar dig bäst.

En extra spännande gymnasietid

Du väljer din skola som har separata lokaler, eget arbetssätt och sin image. Vissa ytor på campuset är däremot gemensamma hängytor, till exempel takterass, café och ljusgård. Kanske är det där du träffar din framtida företagspartner eller bästa vän.

Bli en del av Vasastans första gymnasiecampus

Möjlighet att bygga upp ett stort socialt nätverk

Väx genom att umgås med personer som du annars inte skulle ha träffat

Campusområdet

Campus Vasastan kommer att bli ett modernt och klimatsmart campus för elever på tre av Stockholms gymnasieskolor. Varje skola har sitt eget våningsplan med sina egna lektionssalar. Skolorna delar en stor gemensam matsal, ett skolcafé, skolbibliotek, en takterrass och salar för idrott.

Ett klimatsmart gymnasiecampus

Hållbarhet och klimatsmarta val står i fokus vid byggnationen och drift av Campus Vasastan. Klimatsmarta materialval, skolmat med noggrann CO₂ och svinnberäkning, ett växthus med biodynamisk odling är några exempel på hur vi arbetar med hållbarhet på Campus Vasastan.

campus vasastan området

Läget

Campus Vasastan ligger på Karlbergsvägen 77 i centrala Stockholm, med närhet till bussar och tunnelbanor och gångavstånd till St Eriksplan.

Visste du att Campus Vasastan byggs av återvunnet byggmaterial?

Hemsö som rustar upp byggnaden återvinner material från den gamla fastigheten för att minska klimatpåverkan.

Undrar du något?

Kontaktperson: Annica Roxström
Mailadress: annica.roxstrom@academedia.se
Telefonnummer: 073-339 46 59

Campus Vasastan

Ett nytt modernt campus i Vasastan