Campus Vasastan / Området

Campusområdet

Huvudentré till campuset finns på plan tre med ljusgård och skolcafé. Här finns en rymlig ljusgård där elever från alla skolor kan mötas. Här finns även reception som tar emot besökare och ett gemensamt skolcafé för campusets elever, lärare och skolpersonal.

I det stora gemensamma skolbiblioteket finns plats för egna studier i lugn och ro både under och efter lektionstid

Entréplan med ljusgård och skolcafé – Campuset har gemensam matsal med eget skolkök, lokaler för idrott, ett skolbibliotek och ett skolcafé. Samtliga skolor har sina egna lektionssalar, grupprum och labb, anpassade efter varje skolas verksamhet och behov.

Skolbibliotek och flera mötesrum – En av alla de fördelar med Campus Vasastan är alla de gemensamma ytor som finns. Stort fokus har lagts på att miljön ska vara välkomnande, uppmuntra till möten och bidra till lärande.

Sjölins Gymnasium Vasastan

Sjölins har en verklighetsbaserad pedagogik som kombinerar traditionell lärarledd undervisning med case, en metodik med rötterna i Harvard. Skolan har programmen ekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap.

Sjölins har sitt skolområde och lektionssalar på våningsplan fem, åtta och nio i campuset.

KLARA Teoretiska Gymnasium

Eleverna på KLARA Norra arbetar med projekt kopplat till de tre dimensionerna av hållbarhet; ekonomisk, social och miljö.

Skolan erbjuder programmen ekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap. KLARA har sina lektionssalar på våningsplan tre och sex i campuset.

Drottning Blankas Gymnasieskola Vasastan

Utbildningarna på Drottning Blanka Vasastan utgår från ett personligt, lokalt och globalt engagemang. Skolan erbjuder programmen barn och fritid, ekonomi, försäljning och service, hantverk med inriktning frisör och stylist samt samhällsvetenskap.

Skolan har sina egna lektionssalar på våningsplan fyra och sju. Förutom Drottning Blanka Vasastan finns det två andra Drottning Blanka-skolor i stockholmsområdet – Drottning Blanka Stockholm Södra och Drottning Blanka Nacka.

Campus Vasastan

Ett nytt modernt campus i Vasastan