Campus Vasastan / Storyn om campuset

Campus skapar plats för fler elever

AcadeMedia driver idag cirka 150 gymnasieskolor över hela landet. I Stockholm växer behovet av fler gymnasieplatser till olika sorters program och inriktningar.

Därför investerar AcadeMedia i två nya och moderna skolcampus, Campus Vasastan och Campus Södermalm, som tillsammans bidrar med cirka 4200 utbildningsplatser till regionen.

Trygg miljö med utbildning i fokus

I en modern, klimatsmart och attraktiv skolmiljö vill vi ge våra elever bästa möjliga förutsättningar för lärande. Återbruk, återvinning och energieffektivitet stod i fokus när Hemsö, Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter tillsammans med AcadeMedia utvecklade Campus Vasastan.

Under renoveringen av campuset följde Hemsö de senaste direktiven för klimatsmart och hållbar fastighetsutveckling, med målsättning att minimera projektets klimatpåverkan.

Centralt läge och gemensamma ytor

Campus Vasastan ligger på Karlbergsvägen 77 i centrala Stockholm. 11 400 kvadratmeter fördelas mellan skolorna på 9 våningsplan, men det finns även gemensamma ytor såsom matsal med eget kök, ett skolcafé, lokaler med möjlighet för idrott och ett stort bibliotek. Eleverna har dessutom tillgång till campusets takterrass med ett eget växthus.

Vill du skriva ett reportage om Campus Vasastan?

Kontakta Jenny Wahlberg, Kommunikationschef AcadeMedias grund- och gymnasieskolor på jenny.wahlberg@academedia.se eller 073 – 078 71 82.

Byggnationen startade 2021
Inflytt Augusti 2022
Invigning Augusti 2022

Campus Vasastan

Ett nytt modernt campus i Vasastan