Campus Malmö logotyp.

Malmö Kreativa Campus

Kapacitet: 1000 elever

Kreativ miljö

Centralt läge

Fokus på skapande

Visualisering av entré.

Kreativa Campus Malmö öppnar 2025

AcadeMedia presenterar stolt Malmö Kreativa Campus – en banbrytande satsning för att skapa en inspirerande miljö där kreativitet och utbildning möts. Tre av våra befintliga gymnasieskolor, Designgymnasiet Malmö, LBS Kreativa Gymnasiet Malmö och Rytmus Musikgymnasium Malmö, förenas i ett gemensamt och kreativt campus.

Campuset kommer att finnas på adressen Tuborgsgatan 2 i centrala Malmö, nära kommunikationer, och kommer att ha plats för upp till 1000 elever. Här kommer det inte bara finnas musikstudios och designateljéer, utan även en gemensam matsal, café, inne- och utescen för till exempel konserter och modevisning, ett bemannat bibliotek och mycket mer.

Vi vill skapa en oändlig värld av kreativitet och lärande – där toner, former och virtuella verkligheter vävs samman för att forma en unik utbildningsupplevelse och samtidigt ta ett steg mot en mer hållbar framtid.

Ett brett utbud med många valmöjligheter

På Malmö Kreativa Campus står skapandet i fokus. Det är en mötesplats där elever ges möjlighet att växa och uttrycka sig genom sina passioner. Oavsett om det är i musikstudion, designverkstaden eller den virtuella spelvärlden strävar vi efter att skapa en miljö där varje elev inspireras och utvecklas för framtida studier och kreativa karriärer. Klicka dig vidare för att läsa om de olika gymnasieskolorna.

Designgymnasiet logotyp.

Designgymnasiet Malmö

Estetiska programmet: Grafisk design, Inredningsdesign & Modedesign. Teknikprogrammet: Arkitektur & Produktdesign

Rytmus logotyp.

Rytmus Musikgymnasium Malmö

Estetiska programmet: Instrument/Sång, Musik/Sam, Musikproduktion & Singer/Songwriter

LBS Kreativa Gymnasiet Malmö

Estetiska programmet: E-sport, Foto & film, Grafisk design, Media-beteende & Spelgrafik. Teknikprogrammet: Spelutveckling & App- & webbutveckling

Visualisering av matsal.

Lokalerna

Med inspirerande miljöer vill vi främja kreativitet och innovation, där elever kan växa både personligt och akademiskt. Därför bygger vi ett gymnasiecampus med plats för möten, idéer och drömmar.

På Malmö Kreativa Campus kommer det att finnas en gemensam lunchrestaurang, ett campuscafé, ett bemannat bibliotek, labbsalar och mötesplatser. Här byggs även musikstudios, ensemblerum, inne- och utescener, kreativa verkstäder, e-sportsal, fotostudio och klassrum. Det blir ett utrymme där våra elevers kreativitet och intressen får ta plats och utvecklas.

Osäker på vilken utbildning som passar dig? Testa dig på Gymnasiekoll!

Gymnasievalet kan kännas både spännande och lite nervöst. På gymnasiekoll.se hittar du massor av bra information som kan leda dig genom gymnasievalet. Och, genom att göra gymnasietestet kan du få reda på vilket program som passar dig bäst.

Mer plats för kreativitet

2025

På Malmö Kreativa Campus erbjuder vi eftertraktade kreativa utbildningar inom musik, design och spelutveckling. En satsning för regionens framtid och elever.

Campuset blir mer än bara en skolbyggnad – det är en satsning på hållbarhet. Genom att återinvestera i en befintlig fastighet, återvinna byggmaterial och integrera solceller, tar vi ett steg mot en mer hållbar framtid.

Storlek

Upp till 1000 elever på över 7700 kvadratmeter

Nätverk

Möjlighet att bygga upp ett stort socialt nätverk

Miljö

Utvecklas i en kreativ miljö
Biblioteket på campus.
Visualisering av innergård.

Campusområdet

Malmö Kreativa Campus kommer att ligga på Tuborgsgatan 2 i centrala Malmö. Intill campuset finns Pildammsparken, det är cirka 2 kilometer från Malmö Centralstation och 1 kilometer från Triangeln.

Här kommer alla tre gymnasieskolor få varsitt hus men även gemensamma ytor. Campuset blir totalt drygt 7700 kvadratmeter stort med helt anpassade lokaler för skolornas utbildningar.

Undrar du något?

Kontaktperson: Annica Roxström
Mailadress: annica.roxstrom@academedia.se

Malmö Kreativa Campus

Ett modernt gymnasiecampus i Malmö