Malmö Kreativa Campus / Campusområdet

Campusområdet

Malmö Kreativa Campus är beläget på Tuborgsgatan 2 i centrala Malmö, nära Pildammsparken och kommunikationer som Triangeln och Malmö Centralstation.

En skolmiljö för kreativa elever

Med inspirerande miljöer vill vi främja kreativitet och innovation, där elever kan växa både personligt och akademiskt.

På Malmö Kreativa Campus kommer vi att en stor gemensam lunchrestaurang, campuscafé, bemannat bibliotek, labbsalar och mötesplatser. Här byggs även musikstudios, ensemblerum, inne- och utescener, designverkstäder, e-sportsal, fotostudio och moderna klassrum. Här ger vi våra elever förutsättningar för lärande och utveckling i en skolmiljö anpassad efter framtidens kreativa behov.

LBS Kreativa Gymnasiet Malmö

Högst upp i campusets mittenhus hittar du LBS Kreativa Gymnasiets egna skollokaler. Här finns vår egna klassrum för kreativt och digitalt skapande såväl som egna uppehållsytor. Med egen bildsal, e-sportssal och klassrum förbereder vi eleverna för framtidens kreativa branscher inom de estetiska och tekniska programmen med inriktningar som grafisk design, spelutveckling, speldesign, e-sport och media-beteende, foto och film, samt app- & webbutveckling.

Designgymnasiet Malmö

Designgymnasiet håller till i campusets högra flygel. Skolan kommer att ha egna lokaler där design löper som en röd tråd. Med egen syateljé, bildsal, verkstad och teoriklassrum utbildar skolan framtidens designer på estetiska eller tekniska programmet med inriktningar som grafisk design, arkitektur, modedesign och produktdesign.

Rytmus Musikgymnasium Malmö

Rytmus Musikgymnasium håller till i campusets västra flygel samt gårdshuset. På Rytmus får musiken ta plats, både i skolans egna lokaler och på det två scenerna i de gemensamma ytorna.

Med egna musikstudios, inspelningsstudios och plats för musikskapande såväl som egna teorisalar utbildar skolan framtidens musiker, artister och musikproducenter på det estetiska programmet med inriktningarna instrument/sång, musik/sam, musikproduktion och singer/songwriter.

Malmö Kreativa Campus

Ett modernt gymnasiecampus i Malmö