Malmö Kreativa Campus / Storyn om campuset

Campus skapar plats för fler elever

AcadeMedia driver idag cirka 150 gymnasieskolor över hela landet. I Malmö ser vi ett ökande intresse för våra skolor vilket visar sig i ökat antal elever som väljer skolorna i första hand. Med ett campus kan vi erbjuda ännu bättre skol- och arbetsmiljö för elever och medarbetare.

Därför investerar AcadeMedia i ett nytt och modernt gymnasiecampus för tre attraktiva gymnasieskolor med kreativa utbildningsprofiler. Genom Malmö Kreativa Campus skapar vi fler gymnasieplatser och erbjuder eftertraktade kreativa utbildningar inom bland annat musik, design och spelutveckling. En satsning för regionens framtid och gymnasieelever.

Från trikåfabrik till kreativt Campus

Fastigheten, som ursprungligen byggdes år 1898 för Malmö Mekaniska Tricotfabrik (MMT), specialiserade sig på industriell tillverkning av trikå, ett mjukt, elastiskt tyg. Under andra världskriget var MMT en av Malmös ledande textilindustrier med över 500 anställda och en betydande produktion av strumpor, underkläder och olika klädesplagg.

I samarbete med Katja Geiger på 1950-talet blomstrade MMT och ”Katja of Sweden”. Samverkan ledde till framgångsrik export av Katjas designade klänningar och stickade plagg.

Efter nedläggningen av MMT 1979 omvandlades lokalerna till skola och förskola. Nu planerar vi att ge fastigheten nytt liv som ett modernt och kreativt gymnasiecampus samtidigt som vi restaurerar och bevarar dess kulturhistoriska värden.

Modellbild från Katja of Sweden.
Foto från gamla trikåfabriken.
Elev visar upp designutställning.

Gymnasieskolorna

I kreativitetens och e-sportens värld på LBS Kreativa Gymnasiet kombineras teknik och fantasi för att odla nästa generation av speldesigners, e-sportare, medieproducenter och utvecklare.

Designgymnasiet är designdrömmarnas centrum. Här utvecklar eleverna färdigheter för att förvandla innovativa idéer till färdiga produkter inom mode, arkitektur, produktutveckling, inredning och grafisk formgivning.

På Rytmus Musikgymnasium samlas framtidens låtskrivare, musiker och producenter. Här ligger fokus på passionen för musik i kombination med hantverk och skicklighet.

Malmö Kreativa Campus skapar en oändlig värld av kreativitet, där toner, former och virtuella verkligheter vävs samman men högskoleförberedande akademiska studier för att forma en unik utbildningsupplevelse.

Har du frågor?

Kontakta ansvarig Annica Roxström på annica.roxstrom@academedia.se.

Byggstart 2024

Campuset står klart sommaren 2025

De första eleverna börjar augusti 2025

Malmö Kreativa Campus

Ett modernt gymnasiecampus i Malmö